Volleybalvereniging SDO
Samenspel Doet Overwinnen

Aanstaande woensdag 12 april om 18:30 uur speelt de B-Jeugd de laatste wedstrijd van dit seizoen tegen Steevast. Bij 3-0 winst is het kampioen! Makkum staat op nummer 1 van de poule maar zij doen buiten mededinging mee.
Als er 2-1 gewonnen wordt is het kampioenschap nog niet verloren, de B-Jeugd is dan afhankelijk van hoe de andere teams de laatste wedstrijden op 21 april spelen. Bij verlies geldt hetzelfde.

Kortom: de jeugd kan wel wat aanmoediging gebruiken! Het zou mooi zijn als er behoorlijk wat publiek is bij deze laatste wedstrijd!

Het Beachvolleybal toernooi in Appelscha wordt dit jaar gehouden op 1 juli. Een van de gezelligst een-daagse-toernooien van het Noorden. Een uniek evenement gespeeld op 18 velden. Speeltijd van 9.00 tot 17.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.beachvolleybalappelscha.nl

Het Lycurgus Openlucht Toernooi op Ameland is onder volleyballend Noord Nederland en zelf daarbuiten een begrip geworden. Ieder jaar komen hier zo'n 2.500 volleyballers, aanhang en feestvierders op af. Een heel weekend lang staat het waddeneiland Ameland rondom Vakantiepark Klein Vaarwater, Buren en NES geheel in het teken van het toernooi. De manier om het volleybalseizoen mee af te sluiten.

Aan het toernooi doen ruim 200 deelnemende teams mee die verdeeld over zo'n 40 velden spelen (er komen ook mensen alleen om te feesten en niet meer om te spelen). Om het toernooi een extra impuls te geven wordt er ook een jeugdtoernooi georganiseerd op de zaterdag en zijn we constant op zoek naar verbeteringen.

De 32e editie van het Lycurgus Openlucht Toernooi op Ameland zal op 20 & 21 mei 2017 gehouden worden. De 3e editie van het Lycurgus Openlucht Jeugdtoernooi zal op 20 mei 2017 gehouden worden. Inschrijven is nog mogelijk!

Kijk voor meer informatie op: www.lycurgusopameland.eu

Afgelopen zaterdag waren we met ongeveer 15 leden + familie aanwezig bij de wedstrijd tussen VC Sneek en Set Up. De dames van Sneek wisten de eerste set met overtuiging te winnen, maar vervolgens werd het lastiger. De tweede set werd wel gewonnen, maar de derde set moesten ze aan Set Up laten. In de vierde set werd Sneek weer 'wakker' en werd de wedstrijd met 3-1 afgesloten.

Het jaarlijks Vlechterstoernooi was met 26 deelnemende teams helemaal volgeboekt. Het toernooi kende dit jaar voor het eerst twee verschillende poules. Eén voor de beginners en één voor de gevorderden. Dat resulteerde in twee finale wedstrijden.

In de voorrondes werd enthousiast gespeeld door de deelnemende teams. Een aantal bedrijven uit Noordwolde deden mee met een team. Gezellig met collega’s een avondje sporten.

Het team van Kluswijs bijvoorbeeld doet al jaren mee. “Je ziet dat we steeds beter worden” vertelden ze lachend. En ook het team van Novy, deelnemer vanaf het eerste begin, had een gezellige sportieve avond. En om dan tegen collega ondernemers zoals het team van Jumbo, Agriton en Kapsalon Picobello te spelen geeft natuurlijk veel sportief plezier.

Uiteindelijk werd de finale voor de gevorderden gespeeld door het team van de Duker en de Illustere Pilsbazen zonder Auke. Na een spannende 10 minuten was de overwinning voor de Duker met 16-15.

De finale van voor de beginners was zeker niet minder spannend. De teams van Polyvision en Haarcreatie streden om de beker.  Polyvision won met een 17 – 16.

De beide winnaars gingen met een beker, een oorkonde en een taart naar huis.

Foto’s van het toernooi kunt u vinden op onze Facebook pagina en via deze link. Zie ook de volledige uitslag van de beginners en gevordenden.

Het programmaboekje voor het Vlechterstoernooi aanstaande woensdag is gereed! Wil je alvast weten tegen wie en hoe laat je speelt? Dat kan via deze link.

Wij verheugen ons weer op een leuke, gezellige en sportieve avond! Tot woensdag!

Agenda:

vrijdag 15 december 2017