Volleybalvereniging SDO
Samenspel Doet Overwinnen

 

Ter herinnering: er is geen training op woensdag 27 december!

 

De Grote Clubactie was een groot succes dit jaar en dat is allemaal te danken aan onze leden. Ons doel was dit jaar € 450,-.We hadden ongeveer 5 weken de tijd gehad om dat doel te behalen en met succes. We mogen trots op ons zelf zijn dat we met zo'n kleine club € 520.80 hebben opgehaald. De mannen doen daar € 150,- boven op. Dat maakt het ons totale bedrag € 670,80 !!!
 
Onze top lotenverkopers dit jaar zijn:
 
Nienke Yspeert 25 loten 
Ansya Beekman 23 loten 
Mirjam Boersma-Liefers 20 loten 
 
Deze toppers hebben ondertussen hun cadeau al ontvangen. 
 
Dit jaar was de trekking op 13 december. Dus kijk op www.clubactie.nl je loten na en wie weet is die 100.000 voor jou!!!! 
 

 

Hallo allemaal, hier is het verslag!

We hebben laatste een toernooi in Joure gehad. We waren met z'n drieen dus hadden we verwacht dat het ging tegenvallen. maar dat viel reuze mee! We hebben vier van de vijf toernooitjes gewonnen! De tweede hadden we verloren. Het overspelen kon achteraf wel wat beter! Daar gaan we bij de training wel beter op letten. Als we zo doorgaan belanden we misschien 'weer' op de eerste plek...!

Groetjes van Eva Markerink

 

Afgelopen vrijdag, 29 september, speelden onze teams hun eerste thuiswedstrijd in sporthal De Duker. Dit was een mooie gelegenheid om onze nieuwe kleding te presenteren! Alle teams spelen in nieuwe shirts en onze nieuwe herenteam en het Meisjes B team hebben een volledig nieuwe kledingset met shirt, broek en sporttas.

Heren 1, sinds dit seizoen gesponsord door Jumbo De Jong, heeft hun wedstrijd met 2-1 gewonnen tegen L.V.C. uit Lemmer. Het nieuwe herenteam, Heren 2, heeft hun eerste wedstrijd van het seizoen met 3-0 verloren. Met wat meer ervaring en samenspel van het team zullen ze de stijgende lijn vast te pakken krijgen!

Dames 1 wordt al zeer lange tijd door de familie Kranendonk gesponsord, na een volledige kledingset met trainingspak en sporttas in 2012 worden nu de shirts wederom door Kranendonk Vastgoedonderhoud ter beschikking gesteld. De dames hebben hun eerste 2 wedstrijden gewonnen, en hopen in de top mee te kunnen doen! Dames 2 wordt sinds 2015 gesponsord door Kapsalon Picobello.

Na de kennismaking met onze nieuwe kleding drukker Bedia Support, hebben ze tot onze vreugde aangeboden de B-Jeugd te voorzien van een complete nieuwe kledingset met sporttas. Het team heeft een volledig nieuwe samenstelling en heeft de potentie om goed mee te doen in de poule! Helaas werd de eerste wedstrijd nog met 3-0 verloren.

Sponsoren, hartelijk bedank!

Heren 1 - Jumbo De Jong
Heren 2 - Agriton
Dames 1 - Kranendonk Vastgoedonderhoud
Dames 2 - Kapsalon Picobello
B-Jeugd - Bedia Support

Kijk voor de teamfoto's in ons Fotoalbum of de teampagina.


 

Het Talenten Trainingscentrum Akkrum organiseert voor het vijfde jaar de talenten trainingen.

Voor deze trainingen zoeken wij getalenteerde meisjes, die zin hebben om twee keer in de maand op de zondagochtend extra trainingen te krijgen op techniek. Je zult trainen met andere jeugd met nagenoeg hetzelfde niveau. De trainingen duren 2 uur en zullen gegeven worden in Akkrum.

Een selectietraining zal plaats vinden op zondag 17 september 2017 in Sporthal de Utingeradeelhal in Akkrum.

Er wordt een selectie gemaakt in 2 leeftijdscategorieën, namelijk:

- C jeugd , geboren op of na 1 okt. 2003. Selectietraining van 10.00 - 11.00 uur.

- B jeugd , geboren op of na 1 okt. 2001. Selectietraining van 12.00 - 13.00 uur.

Ton Thannhauser (DSVS), Folkert Hofman (VC Joure) en Ron Durge (S.N.V.V.) zullen weer voor de trainingen zorgen, alle drie in het bezit van de VT3 licentie.

Als je graag mee wilt doen aan deze selectietrainingen kan je je aanmelden (uiterlijk 15 september 2017) via het formulier in de bijlage en dit mailen aan RonDurge@Hotmail.com. (Vraag Jeannette Kleinhoven naar het formulier; secetariaat@vv-sdo.nl)

We vragen vooral van je dat je gemotiveerd bent en alle trainingen kunt volgen.

Ondanks de ondersteuning van de Nevobo regio Noord kunnen wij deze trainingen niet kosteloos aanbieden. Voor de jeugd, die wil gaan deelnemen, zit hier een eenmalig inschrijfgeld aan vast wanneer zij geselecteerd zullen worden. Dit inschrijfgeld bedraagt 140,00 euro voor de trainingen, inclusief een eindtoernooi en Beach & BBQ weekend. Tevens vragen we een eigen bijdrage van 10 euro voor het shirt, dat je naderhand mag behouden. Wij hopen op enthousiaste reacties en een volle hal! Tot dan!

Ron Durge

Coördinator Talententrainingen Akkrum

 

Seksuele intimidatie (of ongewenste intimiteiten) kan overal voorkomen, dus ook bij de volleybalvereniging. Onder seksuele intimidatie wordt seksueel (getint) gedrag verstaan dat als ongewenst of gedwongen wordt ervaren. Het kan gaan om dubbelzinnige opmerkingen, gebaren of opmerkingen. Van een vervelend grapje tot aanranding. 

Seksuele intimidatie kan voorkomen tussen volwassen sporters, maar ook tussen volwassenen en kinderen. Bijvoorbeeld een coach die bij het geven van aanwijzingen aan een speler of speelster onnodig lichamelijk contact maakt. Of een trainer die een volleyballer buiten de trainingen veel aanraakt. Of een bestuurder die dreigt een speler uit de selectie te gooien als deze niet ingaat op zijn seksuele toenadering. De taboesfeer wordt beetje bij beetje doorbroken, maar nog steeds is seksuele intimidatie in de sport niet altijd overal bespreekbaar. De vaak familiaire sfeer binnen de vereniging is vaak de oorzaak dat seksuele intimidatie te laat wordt herkend of dat het gevoel heerst"dat komt bij ons niet voor". Maar het kan helaas overal gebeuren. 

De Vertrouwenscontactpersoon (VCP) is binnen de sportvereniging of sportbond het eerste aanspreekpunt voor iedereen die een vraag heeft over of te maken heeft met grensoverschrijdend gedrag en hier met iemand over wil praten. De VCP helpt je graag op weg naar hulp, maar is er ook om preventief beleid op te zetten. Wij hebben als bestuur besloten om Trijntje Bouius Hoekstra aan te stellen als VCP van onze vereniging. Trijntje is te bereiken via vcp@vv-sdo.nl of 06 83249272.

 

Agenda:   

  

vrijdag 15 december 2017

Heren 2 - 19:45 uur - Oeverzwaluwen - Noordwolde

B-Jeugd - 19:45 uur - Vovem'90 3 - Noordwolde

Dames 1 - 21:00 uur - Tsjukemarders 2 - Noordwolde

Heren 1 - 21:00 uur - Advendo 2 - Noordwolde

 

zaterdag 16 december 2017

CMV toernooi in Akkrum/Tjalleberd 

 

woensdag 27 december 2017

Geen training

 

woensdag 3 januari 2017

Nieuwjaarstoernooi

 

vrijdag 12 januari 2018

B-Jeugd - 19:45 uur - Top en Twel 1 - Noordwolde

Dames 2 - 20:15 uur - LVVO - Langweer

Heren 2 - 20:45 uur - Hercules 1 - Noordwolde

Dames 1 - 20:45 uur - De Griffioen 2 - Wolvega

Heren 1 - 21:00 uur - L.V.C. 3 - Lemmer

 

zaterdag 13 januari 2018

CMV toernooi in Nieuwehorne


vrijdag 19 januari 2018

Dames 2 - 19:45 uur - Advendo 3 - Noordwolde

Heren 2 - 19:45 uur - OPM 4 - Noordwolde

Heren 1 - 21:00 uur - De Griffioen 3 - Noordwolde

 

zaterdag 20 januari 2018

B-Jeugd - 12:00 uur - v.c. Joure 3 - Joure

 

dinsdag 23 janurai 2018

Recreanten - Dorpencompetitie Vledder